LİSANS - ÖNLİSANS ADAY ÖĞRENCİ

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Küçükerman’ın Yeni Kitabı FESHANE-İ AMİRE

18.06.2021

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Küçükerman’ın yeni kitabı FESHANE-İ AMİRE İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A. Ş. tarafından 21.5 x 26 santim boyutunda ve 344 sayfa olarak yayınlandı.

Bu kitapta, 1834 yılında Osmanlı Devleti’nin fes ve askeri giyim sanayii için Haliç’in Eyüp Sultan bölgesinde kurduğu ünlü “Feshane’nin” günümüze kadar yaşadığı gelişmeler anlatılıyor.

Feshane, dönemine hem göre çok ileri bir teknikle tasarlanmış mimarisi ile, hem Türk giyim sanayiinde tasarımın gelişiminde oynadığı rollerle öncü olmuş, en sonunda da Cumhuriyet döneminde kurulan Sümerbank dokuma sanayinin temelini oluşturmuştu.