Akademik Kadro
- Jülide EDİRNE ERDİNÇ , Dr.Öğretim Üyesi , Bölüm Başkanı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiJülide EDİRNE ERDİNÇBölüm Başkanıjulideedirne@halic.edu.trDr.Öğr.Üyesi Jülide Edirne Erdinç, 1991 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Prof.Cengiz Eren’in mimarlık ofisinde on iki yıl, çok sayıda turizm, konut, endüstri yapıları proje ve uygulamalarında görev aldı. Bireysel olarak da sürdürdüğü mimari proje ve uygulamaları yanısıra 1999 yılında, MSGSÜ İç Mimarlık Bölümünde, 2000 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinin Bilgisayar Destekli Tasarım derslerini yürüttü. 2004 yılında MSGSÜ İç Mimarlık Programında yüksek lisansını tamamladı. Profesyonel mimarlığa devam ederek, 2006 yılında İstanbul-Tekirdağ il sınırında Türkiye’nin en kapsamlı ahşap ekolojik köyünün proje ve uygulamasını gerçekleştirdi. 2012 yılında MSGSÜ İç Mimarlık Programında Sanatta Yeterliliğini alarak Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kadrosuna girdi. 2016 yılından bu yana Mimarlık Bölüm Başkanıdır. Akademik çalışma alanları olarak, ekolojik mimarlık, endüstriyel miras ve koruma, Haliç Kültürel Mirası Araştırmaları, tasarım ve mimarlık eğitimi konularında yüksek lisans ve doktora tezleri yürütmektedir.
-
-
- Emirhan COŞKUN , Dr.Öğretim Üyesi , Dekan Yardımcısı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiEmirhan COŞKUNDekan Yardımcısıemirhancoskun@halic.edu.trEmirhan Coşkun 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans derecesini 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programında “Kullanıcı Hareketlerine Dayalı Beliren Kent Davranışı İçin Bir Model” başlıklı akıllı ortamlar, veri madenciliği ve şehir oyunları üzerine yaptığı çalışma ile aldı. 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mimari Tasarım Bilişim Programı'nda doktorasını bitirdi. Doktora eğitiminde temel tasarım stüdyo eğitimi için bir öğrenim çerçevesi önererek “Temel Tasarım Eğitiminde Bilgisayar Oyunu Tabanlı Bir Model” başlıklı çalışmasını tamamladı. Dr. Öğretim Üyesi olarak Haliç Üniversitesi Mimari Tasarım Programında tam zamanlı katkıda bulunmaktadır. İlgi alanları arasında oyun teknolojileri, oyun motorları, oyun üretimi, eğitimde ciddi oyunlar, oyunlaştırma vb. alanlar yer almaktadır.
-
-
- Eda SELÇUK , Dr.Öğretim Üyesi , Bölüm Başkan Yardımcısı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiEda SELÇUKBölüm Başkan Yardımcısıedaselcuk@halic.edu.tr1984 yılında İstanbul’da doğan Dr.Öğr.Gör. Eda Selçuk, lisans eğitimini ise Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde tamamlamıştır. 2012 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Mühendisliği Anabilim Dalı / Proje Yapım Yönetimi Programı’nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra aynı yılda Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı’nda doktora programına başlamıştır. Doktora tezinde Türkiye’deki hastanelerin asgari tasarım standartlarını kullanıcı ihtiyaçları doğrultusunda değerlendiren Dr.Öğr.Üy. Eda Selçuk, sağlık yapıları ve proje yönetimi alanında uzmanlaşmış ve birçok yayın yapmıştır. Akademisyenlik kariyerine 2012 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başlayan Dr.Öğr.Üy. Eda Selçuk halen çalışmalarını aynı üniversite bünyesinde sürdürmektedir.
-
-
- Gözde ÇAKIR KIASIF , Doç. Dr.
-
-
-
Doç. Dr.Gözde ÇAKIR KIASIF1982 senesinde Zonguldak’ta doğan Dr.Öğr.Üyesi Gözde Çakır Kıasıf, lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünde birincilikle bitirmiştir. 2011 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İç Mimarlık Ana Bilim / Ana Sanat Dalı’nda yüksek yapıların sürdürülebilirliğiyle ilgili teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. 2015 senesinde Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Ana Bilim Dalı’nda Enerji Etkin Çift Kabuk Cephe Sistemlerinin İstanbul’a Uygunluğunu analiz ederek doktorasını vermiştir. Aynı sene Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünde yardımcı doçentlik unvanını alarak Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2010 senesinde Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde akademik kariyerine başlayan Dr.Öğr.Üyesi Gözde Çakır Kıasıf lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında birçok ders vermekte ve tez çalışmaları yürütmektedir. Sürdürülebilirlik, yapılarda enerji etkinliği, çevre kontrolü ve yapı teknolojileri üzerine uzmanlaşmış ve bu alanlarda uluslararası-ulusal platformda birçok yayın yapmıştır.
-
-
- Tuğba ERDİL , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiTuğba ERDİLMimarlık eğitimini Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2006 yılında tamamladı. Yüksek Lisansını aynı kurumda 2008 yılında Mimarlık Tarihi alanında “İstanbu’un Kaybolan Mimari Kültürleri’nin İzinde: Tarihi Yarımada’da Pagan Tapınakları İçin Bir Restitüsyon Önerisi” tezimi vererek tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Tarihi Doktora Programında eğitimi sırasında, 2012-2013 yılları arasında Paris’te Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Belleville Üniversitesi’nde Postmodernizm ve Mimaride Tinsellik üzerinde “PhD Researcher” olarak araştırmalarını sürdürdü. 2014 yılında “Postmodern Cephe Estetiğinde Barok Bir Yöntem Olarak Teatral Anlatım İlkeleri” konulu, daha sonra Gece Kitaplığı Yayınları tarafından da kitaplaştırılan doktora tezii vererek Mimar Sinan Güzel sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 2007 yılından bu yana Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Kemal Ferit ÇETİNTAŞ , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Kemal Ferit Çetintaş 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Lisans eğitimini 2002 yılında Beykent üniversitesinde tamamladı. 2004 yılında İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Kontrolü ve Yapı Teknolojisi programından ‘Çift Kabuklu Cephelerin Isı Kayıplarının Hesaplamasında Kullanılabilecek Yeni Bir Yaklaşım’ adlı yüksek lisans tezi ile yüksek mimar unvanını, 2017 yılında ‘Türkiye’de Konut Binalarının Yaşam Döngüsü Sürecinde Enerji Ve Maliyet Açısından Etkin Tasarım Alternatiflerinin Geliştirilmesine Yönelik Model Önerisi’ başlıklı tezi ile İ.T.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Bilimleri programından doktor unvanını almıştır.2013 yılından itibaren öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. Enerji etkin yapı tasarımı, binaların yaşam döngüsü, binaların enerji performans analizi ve yangın güvenliği alanlarında araştırmalarını sürdürmektedir.
-
-
- Hakan ILIKOBA , Öğr. Gör.
-
-
-
Öğr. Gör.Hakan ILIKOBAHakan Ilıkoba, 2018 yılında İTÜ Mimarlık bölümünden, 2021 yılında ise İTÜ Mimari Tasarım yüksek lisans programından mezun olmuştur ve şu anda İTÜ Mimari tasarım doktora programında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Daha önce farklı akademik pozisyonlarda görev yapan Ilıkoba, Haliç Üniversitesi Mimarlık bölümünde akademik kariyerini sürdürmektedir. Çalışmalarında alternatif mimarlık, katılımcılık ve temsil gibi konulara odaklanmaktadır.
-
-
- Burcu Funda AYBERKİN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Burcu Funda AYBERKİNKartal Anadolu Lisesini bitirdikten sonra, 2012 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 2018 yılında Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık Yüksek Lisans programını ‘’Büyükkarıştıran Köprüsü Restorasyon Önerisi’’ teziyle tamamladı. Büyük konut yapıları, turizm tesisleri, kamu yapıları ve restorasyon projeleri başta olmak üzere; yurtiçi ve yurtdışında mimari proje, danışmanlık ve tasarım çalışmaları yapmaktadır. TMMOB Mimarlar odası, Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA), ve ICOMOS üyesidir. Mimarlar odası, İstanbul Büyükkent Şubesi , 43-44-45. Dönem delegeliği; Hukuk ve Ceza Bilirkişiliği yapmıştır. İngilizce ve Almanca bilen Ayberkin, doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2019 itibariyle Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Akademik çalışmaları; yapı-detay ilişkisi, tarihi yapılar, vernaküler mimari, hayvanlar için tasarımlar ve büyük konut yapıları üzerine yoğunlaşmaktadır.
-
-
- Ceren OKUMUŞ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Ceren OKUMUŞ1991 yılında Bursa Gemlik’te doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldu. 2011-2012 eğitim yılı bahar yarıyılında Erasmus değişim programı ile İtalya’daki Universita Degli Studi di Trento’da bulundu. 2014-2015 yılları arasında Neptün Öziş Stüdyo’da, 2015-2018 yılları arasında anonim.istanbul Mimarlık’ta mimari ve iç mimari projelerde görev aldı. Bu süreçte 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’na başladı, 2019 yılında Prof. Dr. İpek Akpınar danışmanlığında yazdığı “Alternatif Gıda Üretim Pratikleri Üzerinden Mekân Üretimine Bir Bakış: İstanbul Örneği” başlıklı tezi ile yüksek lisans programından mezun oldu. 2018 Haziran ayından beri Haliç Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmakta, İTÜ Mimari Tasarım Doktora Programı’nda eğitimine devam etmektedir.
-
-
- Yeşim ERDAL , Öğr.Gör.
-
-
-
Yeşim Erdal 2009 yılında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi mimari koruma ve restorasyon alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimi ile eş zamanlı olarak restorasyon şantiyelerinde deneyim kazandı. 2011-2016 yılları arasında Fatih Belediyesi’nde çalıştı ve imar şefliği görevinde bulundu. 2017 yılından itibaren önce İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, ardından İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun mimari restorasyon programlarında öğretim görevliliği yaptı. Şu an farklı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etmekte olup, diğer yandan İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde “19. Yüzyıl İstanbul Konutunda Ahşap ve Kâgir Yapım Sistemlerinin Seçimindeki Etkenler” isimli doktora tezi üzerinde çalışmaktadır. Modern mirasın korunması konusunda etkili bir kuruluş olan Docomomo Türkiye’nin aktif bir üyesi olan Erdal’ın bu alanda çalışmaları bulunmaktadır.
-
-
- Erdem ÇOBAN , Dr. Öğr. Üyesi
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiErdem ÇOBANÖğr. Gör. Erdem ÇOBAN Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin hidrolik ana bilim dalında “İklim Değişikliğinin Türkiye Genelindeki Yağış Eğilimlerine Etkisinin Araştırılması” isimli tez çalışması ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Yine aynı üniversitede Doktora programına devam etmekte olup, tez aşamasındadır. Su yapıları, barajlar, sürdürülebilir ve temiz enerji ile optimizasyon konularında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) (AutoCAD,3Ds Max ) ve programlama dilleri (Python ve MatLab) ile ilgilenmektedir. University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD) Üniversitesi’nde “Python in Hydrology” konulu atölyeye katılarak, lisansüstü öğrencilere bu konudaki deneyimlerini aktarmıştır. Kendi alanı dışında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünü tamamlamış, Uluslar Arası İlişkiler Bölümü’nde de öğrenimine devam etmektedir. Akademik hayatı öncesinde yapı denetim ve taahhüt firmalarında, keşif, metraj, ihaleye dosya hazırlama, statik proje hesaplaması ve uygulaması görevlerinde 4 yıl boyunca çalışmıştır. Bunların yanında multi-enstrümantalist (Gitar, Bağlama, Flüt ve Trompet) olarak profesyonel müzisyenlik hayatına da devam etmektedir. Üçüncü dil olarak Fransızca öğrenmektedir.
-
-
- Merve ÖZTÜRK , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Merve ÖZTÜRKLise eğitimini ikincilikle Bursa’da tamamladıktan sonra 2012 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimine başlamıştır. 2015 senesinde Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile Ljubljana Üniversitesi’ne giderek bir sene boyunca Ljubljana, Slovenya’da eğitim görmüştür. 2017-2018 yıllarında çeşitli restorasyon projelerinde mimar olarak görev almıştır. 2018 senesinde lisans eğitimini tamamlamasıyla birlikte aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Restorasyon Yüksek Lisans Programı’nda başladığı lisansüstü eğitimine devam etmektedir ve Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü’nde eğitim almaktadır. 2019 senesinden itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almaktadır. Kültürel mirasın korunması, yenileme, restorasyon başlıca araştırma konularıdır
-
-
- Cansu ESER , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Cansu ESER12 Aralık 1992’de Bursa’da doğmuştur. 2011 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tam burslu olarak lisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılında lisans programından mezun olmasının ardından, Arcadia Mimarlık şirketinde Proje Yürütücüsü/Mimar olarak görev yapmıştır. Bu süreçte yurtdışında mimarlık ve sanat alanında workshop çalışmalarına katılmıştır. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2020 yılında Dr. Öğr. Üyesi Özge Gündem danışmanlığında yazdığı “Berlin’de Mekan Savaş Hafıza İlişkisi: Beelitz Sanatoryumu Örneği” başlıklı tezi ile yüksek lisans programından mezun olmuştur. 2020 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi ve Kuramı Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başlamış ve halen devam etmektedir. 2019 yılından beri Haliç Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Mimarlık tarihi, mimarlık kuramı ve eleştirisi, kent tarihi ve hafızası, mimaride algı ve hafıza; başlıca araştırma konularıdır.
-
-
- Kübra YÜCEL KARABAŞ , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Kübra YÜCEL KARABAŞ1993 yılında Van’da doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Antalya’da tamamlamıştır. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Mimarlık eğitimi boyunca Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Bochum Üniversitesi iş birliği ile gerçekleşen Milet kazılarında çalışmış, 2017 yılında Silifke Hagia Thekla Yüzey Araştırması ekibinde yer almıştır. Bergama Dijitalleştirme Projesi kapsamında Alman Arkeoloji Enstitüsü’nde 2016 yılında Fotoğraf Arşivi’nde, 2019 yılında ise Yapı Araştırma ve Kültür Varlıklarını Koruma ekibinde çalışmıştır. Sosyoloji alanına duyduğu ilgi sebebi ile Konda Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nde çeşitli projelerde ekip şefliği ve proje yöneticiliği yapmış, bir yandan mimarlık ofislerinde çalışmalarına devam etmiştir. İTÜ Restorasyon Programı’nda başladığı yüksek lisans eğitimini “Validebağ Korusu Doğal Sit Alanının Tarihi Sit Olarak Tanıması ve Korunması İçin Öneriler” başlıklı tezi ile tamamlamıştır. Şu anda İTÜ Restorasyon Programı’nda doktora eğitimine ve Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünde önlisans eğitimine devam etmektedir. Kasım 2019’da bünyesine katıldığı Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Arkeolojik alanların korunması ve belgelenmesi, kültürel mirasın korunması, kentsel mekân ve hafıza başlıca çalışma konularıdır.
-
-
- Halil ONUR , Dr.Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr.Öğr. ÜyesiHalil ONUR(Yarı Zamanlı)halilonur@halic.edu.tr1957 yılında Niğde-Ulukışla’da doğdu. Lise öğrenimini İstanbul Bakırköy Lisesi’nde tamamladı. 1975 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Mimarlık eğitimine başlayarak 1980 senesinde Yüksek Mimar olarak mezun oldu. 1983-1988 yılları arasında aynı üniversitenin Restorasyon Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak görev yaptı. “Korunması Gerekli Mimari Anıtlara Ek Yapı Tasarımı” konulu doktorasını 1992 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde tamamladı. 1989 senesinde Halil Onur Mimarlık Bürosu’nu kurdu. 1981 yılından itibaren Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon-Rekonstrüksiyon projeleri ağırlıklı çeşitli proje uygulama ve teknik kontrollük çalışmalarını yürütmektedir. Özellikle Tescilli Kültür Varlığı Yapılar ve Yenileme alanlarında proje hazırlanması konusunda uzmanlaşmıştır. 1999-2001 yıllarında Beykent Üniversitesi’nde, 2002-2009 yıllarında Haliç Üniversitesi’nde, 2016 yılında Doğuş Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent olarak dersler vermiştir. 2010-2019 yılları arasında İstanbul 3 Numaralı Koruma Kurulu’nda, Kurul Üyeliği ve Koruma Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. 2010-2019 yılları arasında İstanbul Tarihi Alanları Alan Başkanı olarak görev yapmıştır. Halen Haliç Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Özlem YARIMAY , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör.Özlem YARIMAY(Yarı Zamanlı)ozlemyarimay@halic.edu.trÖzlem Yarımay, 2010 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Mimarlık bölümünden mezun oldu. Mezun olduktan sonra 2011-2016 yılları arasında İstanbul’da mimari ofislerde, proje sorumlusu / yürütücüsü olarak çalıştı. Farklı ölçekte birçok projenin tasarım ve uygulama aşamalarında görev aldı. Çalışırken başladığı yüksek lisans eğitimini, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimari Tasarım programında “İstanbul’da Müze Olarak Tasarlanan Yapıların Mimari Kimlik Bağlamında İrdelenmesi” adlı tez çalışmasıyla 2018 yılında tamamladı. Doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimari Tasarım programında “Çevresel ve Toplumsal Sürdürülebilirliğin Uzlaşma Alanı Olarak Komşuluk Birimi / Mahalle Yerleşiminin Herkes İçin Tasarım Bağlamında Değerlendirilmesi” adlı tez çalışmasıyla devam etmektedir.
-
-
- Barış AYBERKİN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Barış AYBERKİN(Yarı Zamanlı)baris_ayberkin@yahoo.comİSOV Anadolu Teknik Lisesi, Yapı ressamlığı bölümünden 2007 yılında mezun olduktan sonra, 2009 yılında MSGSÜ Mimari Restorasyon önlisans programından, 2012 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. 2019 yılında; İ.T.Ü Fen Bilimleri Enstitüsü Restorasyon programından ‘’Aşir Efendi Han Koruma Sorunları ve Restorasyon Projesi’’ tezi ile ve Mef Üniversitesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Programından ‘’Türk Hukuku ve Karşılaştırmalı Hukukta Mimar Ünvanı’’ çalışması ile mezun olmuştur. Büyük konut yapıları, turizm tesisleri, kamu yapıları ve restorasyon projeleri başta olmak üzere; yurtiçi ve yurtdışında mimari proje, danışmanlık ve tasarım çalışmaları yapmaktadır. TMMOB Mimarlar odası, Amerikan Mimarlar Enstitüsü(AIA), SPAB, Amerikan Barolar Birliği üyesidir. Mimarlar odası, İstanbul Büyükkent Şubesi, 43-44-45. Dönem delegeliği; Hukuk ve Ceza Bilirkişiliği yapmıştır. İngilizce, İtalyanca ve Osmanlıca bilen Ayberkin; doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2020 itibariyle Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Akademik çalışmaları; tarihi yapılar, kamu yapıları, fikri mülkiyet ve imar hukuku üzerine yoğunlaşmaktadır.
-
-
- Umur ÖZBEK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Umur ÖZBEK(Yarı Zamanlı)umurozbek@hotmail.comUmur ÖZBEK, 2011 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini 2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Fiziği Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarına 2016 yılında başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde devam etmektedir. 2011-2016 yıllarında özel sektörde farklı unvanlar (mimarlık, akustik danışmanlık ve taahhüt işleri) altında çalışmıştır. İş hayatına 2016 yılından itibaren kurucusu olduğu ofisinde devam etmektedir. 2019 sonbaharından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde verdiği dersler ile akademik yaşama başlamıştır. Mimarlar Odası üyesidir.
-
-
- Tansu DİNÇER , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Tansu DİNÇER(Yarı Zamanlı)tansudincer@halic.edu.trLisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde 1998 senesinde tamamladı. Yüksek lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde devam ederek eğitimini 2003 senesinde tamamladı. 2016 senesinden itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde ders vermektedir.
-
-
- Recep BATUK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Recep BATUK(Yarı Zamanlı)batuk1907@yahoo.com1964 yılında doğdu. 1987 yılında Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümü’nde eğitime başladı ve 1993 yılında Prof. Adnan Çoker Atölyesi’nden mezun oldu. İtalyan Kültür Merkezi’nde dil eğitimi aldı. Number One Tv ve Radyo Klas Tv’de radyo programcılığı ve sunuculuğu yaptı. 2016-2017 yıllarında Krt Kültür TV’de ‘Yaşama Sanatı’ isimli programın sunuculuğunu yaptı. Yurt içinde çeşitli kişisel sergiler açtı, karma sergi ve fuarlara katıldı. Yurt dışında New York, Los Angeles, Miami, Berlin ve birçok Avrupa ülkesinde de karma sergi ve fuarlara katıldı. Eserleri koleksiyonlara girdi. 2012 yılında New York’ta, yeni koleksiyonerlere dünyada işlerine yatırım yapmaları konusunda önerilen sanatçıların oluşturduğu, isimlerinin ve eserlerinin basılı olduğu ‘The New Collectors Book’ adlı kitaba girdi. Çeşitli özel okullarda ve kurslarda resim öğretmenliğinden sonra 2003 yılında kurduğu Recep Batuk Sanat Atölyesi’nde öğrencilere eğitim vermekte, sanat çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca 2019 yılından beri Haliç Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nde Yarı Zamanlı Akademisyen olarak çalışmaktadır.
-
-
- Dilşad SERDAROĞLU AKARSU , Öğr.Gör. , (Yarı-Zamanlı)
-
-
-
Dilşad SERDAROĞLU AKARSU, 2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini 2008 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2007-2016 yılları arasında özel sektörde mimar olarak tasarım ve uygulama projeleri, rölöve- restitüsyon ve restorasyon projeleri ile şantiyede tasarım koordinatörü olarak görev almıştır. 2016 yılından itibaren çalışma hayatına serbest olarak devam etmektedir. 2017-2018 Bahar Döneminden itibaren Öğretim Görevlisi olarak üniversitelerin Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri’nde Mimari Tasarım, Yapı Bilgisi, Yapı Elemanları Tasarımı, Rölöve Restorasyon ve Detay Bilgisi Derslerinde görev almaktadır.
-
-
- Habibe Didem SUNAN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Habibe Didem SUNAN(Yarı Zamanlı)didemsunan@gmail.comİstanbul’da doğan H.Didem Sunan, 1995 Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamış; 2007 yılında “Tarihi Gelişim İçinde Darphane-i Amire Yapıları ve Damga Matbaası’nın Mimari Analizi ve Değerlendirilmesi” konulu tez çalışması ile YTÜ Rölöve-Restorasyon Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Mimarlık çalışmalarına henüz öğrenciyken İ.Uran Badur İnşaat ve Planlama Ltd. Şti.’de başlayan Sunan, mezun olduktan sonra aynı firmada kariyerine devam etmiştir. Bir dönem Mehmet Konuralp mimarlık ofisinde çalışmıştır. Halen, 2013 yılında kurduğu PASA Mimarlık Restorasyon firması bünyesinde kültür varlığı koruma projesi çalışmalarına devam etmektedir. Meslek hayatında özellikle birinci derecede korunması gereken kültür varlığı projeleri konusunda uzmanlaşmış; Topkapı Sarayı, Patara Antik Kenti, Rumeli Feneri, Rüstem Paşa Medresesi’nde yaptığı çalışmaların yanı sıra muhtelif cami, türbe, hastane, okul ve ahşap konut yapılarına ait koruma projeleri hazırlamıştır. 2016 yılında profesyonel hayattaki tecrübelerini eğitim hayatına aktarmaya başlamıştır. 2017 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde mimari proje ve rölöve alanlarında ders vermektedir.
-
-
- Meryem YILMAZ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Meryem YILMAZ(Yarı Zamanlı)meryemyilmaz@halic.edu.tr1989 yılında Trabzon’lu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak Trabzon’da doğdum. İlköğretimi Akçaabat Merkez İlköğretim okulunda ve Ortaöğretimi de Akçaabat Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’nde tamamladım. 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden İnşaat Mühendisi unvanı ile mezun oldum. Yine aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programına başladım ve Haziran 2019 tarihinde yüksek lisans programından mezun oldum. Yüksek lisans tezi kapsamında Geoteknik Bilim Dalı altında deprem ve zeminlerin iyileştirilmesi üzerine çalışma yaparak eğitimimi tamamladım. 2012- 2017 yılları arasında özel sektörde İnşaat Mühendisi olarak çalıştım. 2018 yılı Ocak ayı itibariyle Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktayım. 2012 yılından bu yana Türkiye İnşaat Mühendisleri Odasına (İMO) üyeyim. Yabancı dil olarak İngilizce bilmekteyim.
-
-
- Tülay ATABEY , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
1968 yılında Burdur’da doğan Tülay Atabey; ilkokulu Burdur ve İstanbul’da, ortaokul ve liseyi Antalya’da okudu. İ.T.Ü Mimarlık Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. 1991-1998 yılları arasında Nevzat Sayın ile çalıştı. Bu dönemde konut projelerinin yanısıra ofis ve fabrika projelerinin üretilmesinde ve uygulamasında proje yöneticisi ve/veya şantiye sorumlusu olarak görev aldı. Yürüttüğü başlıca projeler: Shell Genel Müdürlük Binası-Altunizade, Gön II Binası-Gaziosmanpaşa, Pulver ve Solvent Fabrika ve Yönetim Binaları-Gebze sayılabilir. Bu dönemde Şahika Tekand Tiyatro Stüdyosu’nda iki yıl süreyle amatör tiyatro eğitimi aldı. 1998’den beri kendi mimarlık ofisinde restorasyon, mimari proje ve uygulama konularında çalışıyor. 1987 yılından bu yana Kuzguncuk’ta oturan Tülay Atabey, 2014 yılından beri Kuzguncuklular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Bir kız çocuk annesi olan Tülay Atabey’in ilgi duyduğu alanlar; çevre, koruma, sürdürülebilirlik ve tarım. Amatör olarak edebiyat kulüpleri ile yazı atölyelerine katılıyor ve öykü, senaryo yazıyor. Şimdiye kadar yaptığı projeler ve çalışmalar www.tulayatabey.com sitesinde görülebilir.
-
-