Akademik Kadro
- F. Ceyda GÜNEY YÜKSEL , Dr. Öğr. Üyesi , Bölüm Başkanı
-
-
-
Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Lisans ve lisansüstü eğitimi süresince çeşitli mimarlık ofislerinde stajyer mimar ve mimar olarak görev yapmıştır. 2012 yılında yüksek lisans eğitimini, 2016 yılında ise “Konut ölçeğinde sürdürülebilir iç mimari tasarımı üzerine örnek bir çalışma: Geleneksel Bodrum evleri için bir öneri” konulu tez çalışması ile doktora eğitimini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Ana Bilim Dalında tamamlamıştır. 2011 yılından itibaren tam zamanlı öğretim elemanı olarak görev yaptığı İstanbul Arel Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’ne, 2016 yılında doktor öğretim üyesi olarak atanmış ve çeşitli akademik ve idari görevler yürütmüştür. 2021 yılı itibariyle Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde tam zamanlı Doktor Öğretim Üyesi olarak görev almaktadır. Üniversitenin İç Mimarlık Bölümü bünyesinde çeşitli lisans ve yüksek lisans derslerini vermektedir. Aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde de yarı zamanlı öğretim üyesi olarak görev almakta ve Interior Arc. Design Studio I, Interior Arc. Design Studio II derslerini yürütmektedir. Kendisinin uluslararası ve ulusal alanlarda olmak üzere çeşitli yayınları bulunmaktadır.
-
-
- Füsun SEÇER KARİPTAŞ , Prof.Dr.
-
-
-
Prof.Dr.Füsun SEÇER KARİPTAŞMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Yine aynı üniversitede, Restorasyon Ana Bilim Dalı’nda başladığı Yüksek Lisans çalışmasını 2002 yılında tamamlayarak “Yüksek Mimar” oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İç Mimarlık Anabilim Dalı’nda başladığı sanatta yeterlik ve doktora programlarını tamamlayarak “Doktor” ünvanını aldı. 2000 yılında Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında “Yardımcı Doçent” oldu. 2013 yılında Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan Doçentlik Sınavını “Mimarlık Temel Alanından” geçerek “Doçent” ünvanını aldı. 2018 yılında da Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde “Profesör” olarak atandı. İç mimarlık bölümünün kurulduğu andan beri bölümün içinde aktif olarak yer alarak, birçok lisans ve yüksek lisans dersinin yürütücülüğünü yaptı. Araştırma alanları arasında iç mimari tasarım, sürdürülebilirlik ve endüstri mirasının yeniden işlevlendirilmesi konuları yer almaktadır. Bu konularda birçok makalesi, bildirisi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Ayrıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödülleri ve yarışma, sempozyum, kongre jüri üyelikleri vardır. Prof.Dr. Füsun Seçer Kariptaş, halen Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, İç Mimarlık Bölüm Başkanı ve İç Mimarlık Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca Lisansüstü Enstitüsü Yönetim Kurulu ve Akademik Faaliyetleri Değerlendirme Komisyonu üyelikleri, Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi yazı işleri müdürlüğü görevi bulunmaktadır.
-
-
- Sennur YILMAZ , Dr.Öğretim Üyesi , Dekan Yardımcısı
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiSennur YILMAZDekan Yardımcısısennuryilmaz@halic.edu.trLisans eğitiminde Bahçeşehir Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden 2008 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimari Tasarım Programında Tezli olarak tamamlamıştır ve 2010 yılında ‘Geleceğin Yaşlıları İçin İdeal Mekan Tasarımı’ konulu tezini vermiştir. Doktora eğitimini de İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimari Tasarım Programında tamamlayarak 2017 yılında ‘Çok Aile Konut Tasarımına Yönelik Bir Evrensel Tasarım Modeli’ içeren Doktora tezini bitirerek mezun olmuştur. Akademik görevlerinde 2011 yılından 2018 yılına kadar Haliç Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almıştır. 2018 yılından bugüne kadar ise Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Eğitimi ve Akademik görevleri sırasında ise Ulusal ve Uluslararası Hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, Uluslararası Bilimsel Toplantılarda sunduğu bildirileri ve sanatsal etkinliklere katılımı olmuştur. Evrensel Tasarım, Sürdürülebilirlik, Yapı Bilgisi, İç Mimari Proje, Uygulama Projesi, Teknik Resim ve Tasarım Geometri dersleri vermeye devam etmektedir.
-
-
- Mustafa Kemal YURTTAŞ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiMustafa Kemal YURTTAŞDr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Yurttaş, 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. 2003’te Yüksek lisans derecesini aynı üniversitenin F.B.E. Mimarlık A.B.D. Bina Bilgisi Programı’ndan “Mimarlıkta Postorganik Paradigma Bağlamında Beden Mekan Hibridleşmesi” başlıklı teziyle almıştır. 2011 yılına kadar İstanbul ve Antalya’da çeşitli mimari ofislerde konut, otel, yat projelerinde çalışmıştır. 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi S.B.E. Sanat Tasarım A.S.D. Sanatta Yeterlik (Doktora) eğitimine başlamış ve beraberinde müze, sergileme tasarımı konularında kültür ofislerinde çalışmış, Okan ve Haliç Üniversitesi’nde yarı zamanlı “Müze Tasarımı”, “Portfolyo” gibi dersler vermiştir. Çağdaş sanat alanında Pera Müzesi, Müze Evliyagil, Studio X, İstanbul Bienali’nde ve Berlin, Hong Kong, New York’ta kişisel ve karma sergilerde yer almış, performanslar gerçekleştirmiştir. Bilgi Üniversitesi ve Işık Üniversitesi’nde sanat ve mimarlık üzerine performans atölyeleri yürütmüştür. 2019 yılında “Günümüz Çağdaş Sanatında Posthuman Beden” başlıklı teziyle Sanatta Yeterlik derecesini almış ve 2020 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde tam zamanlı olarak çalışmaya başlamıştır. 2021 yılında Amerikan Türk Derneği’nin School Of Visual Arts New York - The Artist Residency Project ödülüyle misafir sanatçı programına katılmıştır. Yurttaş, halen Haliç Üniversitesi’nde Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde “İç Mimari Tasarım Stüdyosu”, “Bitirme Projesi”, “İç Mekanda Görsel Algılama”, “Antroposen ve Mekan” dersleriyle, Yüksek Lisans tez danışmanlıklarıyla araştırmalarına ve çağdaş sanat alanında çalışmalarına devam ediyor.
-
-
- Esen SEYMEN , Öğr. Gör.
-
-
-
Öğr. Gör.Esen SEYMENEsen Seymen, 2014 yılında Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini 2019 yılında, Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimari Tasarım Programı’nda “Olay Yeri Rekonstrüksiyonunda Kullanılan Mekânsal Analiz Yöntemlerinin İrdelenmesi” konulu teziyle tamamlamıştır. 2014-2019 yılları arasında, yüksek lisans eğitimiyle eş zamanlı olarak çeşitli mimarlık ofislerinde uygulama ve tasarım mimarı olarak görev almıştır. 2019-2022 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü’nde tam zamanlı öğretim elemanı olarak ders vermiştir. 2022 yılı itibariyle Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak görev almakta, 2019 yılında başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Doktora Programı’na devam etmektedir. Araştırma alanları arasında; mekân analizleri, tarihi çevrede güncel yaklaşımlar sosyo-mekânsal sürdürülebilirlik, mekânın üretimi ve infografik anlatım konuları yer almakta, bu alanlarda ulusal ve uluslararası çeşitli yayınları bulunmaktadır.
-
-
- Seda ÖZTEKİN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Seda ÖZTEKİNSeda Öztekin, 1982 Bursa doğumludur. 2008 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007 -2013 yıllarını kapsayan dönemde özel sektörde mimar ve restorasyon uzmanı yüksek mimar olarak çalışmıştır. 2013 yılında ortağı olduğu AS Mimarlık ve Restorasyon Ofisi adı altında mimari proje ile rölöve-restitüsyon ve restorasyon projeleri yapmıştır. 2020 yılında doktoraya başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nde tez aşamasındadır. 2015- 2019 yılları arası farklı kurumda başladığı öğretim görevlisi kadrosunu, 2019’dan bu yana Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde sürdürmektedir. Uygulama alanında ağırlıklı olmak üzere, ‘Yapı Bilgisi ve Teknik Resim ve 1-2’, ‘Detay Bilgisi’, ‘Fiziksel Çevre Koruma ve Uygulama Projesi’, ‘Rölöve- Restorasyon’, ‘Permakültür ve Ekolojik Tasarım’, ‘Staj’ derslerini vermektedir. Tarihi yapı ve alanların koruma projelerinde aktif olarak çalışmaya devam etmektedir. Akademik çalışmalarının yanında, Tema Eğitim Kurumları’nda okul öncesi ve ilkokul dönemi çocuklar ile ‘Permakültür ve Ekoloji’ dersini sürdürmekte, kurucusu olduğu Permakamp (Permakültür Uygulama ve Ortak Yaşam Projesi) bünyesinde ekoloji temelli genç/yetişkin atölyeleri yürütmektedir.
-
-
- Selcem BAYIR , Öğr. Gör.
-
-
-
Öğr. Gör.Selcem BAYIR2013 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünden, 2015 yılında ise Haliç üniversitesi İç Mimarlık Yüksek Lisans programından mezun olmuştur. 2008-2015 yılları arasında özel sektörde birçok restorasyon şantiyesinde ve projelerinde görev almıştır. Çalışma konuları; İç mekân, yeniden işlevlendirme, restorasyon, mimarlık tarihi, endüstri mirası, yöresel mimari, kültürel miras ve koruma kavramı üzerine sıralanabilir.
-
-
- Yeşim ERDAL , Öğr.Gör.
-
-
-
Yeşim Erdal 2009 yılında Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 2012 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi mimari koruma ve restorasyon alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimi ile eş zamanlı olarak restorasyon şantiyelerinde deneyim kazandı. 2011-2016 yılları arasında Fatih Belediyesi’nde çalıştı ve imar şefliği görevinde bulundu. 2017 yılından itibaren önce İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, ardından İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu’nun mimari restorasyon programlarında öğretim görevliliği yaptı. Şu an farklı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etmekte olup, diğer yandan İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde “19. Yüzyıl İstanbul Konutunda Ahşap ve Kâgir Yapım Sistemlerinin Seçimindeki Etkenler” isimli doktora tezi üzerinde çalışmaktadır. Modern mirasın korunması konusunda etkili bir kuruluş olan Docomomo Türkiye’nin aktif bir üyesi olan Erdal’ın bu alanda çalışmaları bulunmaktadır.
-
-
- Sezin DİRİHAN , Öğr. Gör.
-
-
-
Sezin Dirihan, lisans eğitimine 2005 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde başladı. Erasmus değişim programıyla gittiği İtalya’da 6 ay Politecnico di Milano Üniverstesi'nde eğitim aldı. Mezuniyet sonrası özel sektördeki çeşitli iç mimarlık ofislerinin proje ve şantiye görevlerinde yer aldıktan sonra, meslek pratiğini sürdürmeye 2016 yılından bu yana kurucu ortağı olduğu Stüdyo 3400 firması çatısı altında devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi Programı’nda başladığı Yüksek Lisans eğitimini 2020 yılında tamamladıktan sonra, aynı yıl başladığı Doktora eğitimine Mimarlık Tarihi Programı'nda devam ediyor.
-
-
- Burçin Fatma TUNÇ ILDIR , Öğr.Gör.
-
-
-
Burçin Fatma Tunç Ildır, 2011 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım yüksek lisans programını ‘’Çok Sesli Mekansal Pratiklerde Katılımcılığın Rolü: Kuzguncuk ve Yedikule Bostanları’’ çalışması ile tamamladı. Lisans eğitiminin ardından çeşitli mimarlık ofislerinde mimar olarak görev aldı. 2020 yılında başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık doktora programına devam etmektedir. Finlandiya kökenli oynayarak öğrenme programı olan Arkki’de eğitmenlik yapmakta, çeşitli üniversitelerde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak proje derslerinde görev almaktadır.
-
-
- Burçe KARADAĞ , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Burçe KARADAĞ2014 yılında Rhode Island School of Design Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Lisans mezuniyetinden sonra iki yıl boyunca mimar olarak çalıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programı’nı 2020 yılında tezini teslim ederek tamamladı. Aynı yıl başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Doktora Programı’nda öğrenci olarak eğitimine devam etmektedir. 2019 yılından itibaren Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Can ERİBOL , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Can ERİBOLCan Eribol, 1994 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun oldu. 2018 yılında, aynı üniversitesinin Mimarlık çift anadal programından mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli mimarlık ofislerinde ve projelerde iç mimar olarak görev aldı. 2018 yılında başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans eğitimini, “Kamusal alanlar ve Geçiş Mekânları” hakkındaki tezi üzerinde çalışmalarına devam ederek sürdürmektedir. 2019 yılında bünyesine katıldığı Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde, araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.
-
-
- Damla ÇAĞAL TAŞDELEN , Dr. Öğr. Üyesi , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr. Öğr. ÜyesiDamla ÇAĞAL TAŞDELEN(Yarı Zamanlı)damlacagaltasdelen@halic.edu.trHaliç Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nden 2009 yılında birincilikle mezun oldu. 2011 senesinde Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İç Mimarlık Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini, 2020 senesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Anabilim Dalı'nda Doktora eğitimini tamamladı. 2013 yılından itibaren kurucu ortağı olduğu CAGAL+TASDELEN İç Mimarlık ve Tasarım ofisinde çalışma hayatına devam etmektedir.
-
-
- İlke ZEYFEOĞLU , Dr. Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Dr. Öğr. Gör.İlke ZEYFEOĞLU(Yarı Zamanlı)ilkezeyfeoglu@halic.edu.trİstanbul Teknik Üniversitesi mezunu mimar. Birçok vakıf ve devlet üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi ve konuk jüri üyesi olarak yer aldı. 2019 yılında “Colomina’nın Ekranına Yeniden Bakış: Şehirdeki Suretler ve Maskeleri” isimli tez çalışmasıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programını tamamladı. Aynı programda doktora çalışmalarına devam ediyor.
-
-
- Burak ÇIKIRIKÇI , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Burak ÇIKIRIKÇIBurak Çıkırıkçı, 1992 yılında Tekirdağ’da doğdu. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı. Aynı dönemde mimari tasarım yarışmalarına ilgi duyarak çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı. 2017 yılında yarışma odaklı bir tasarım ofisinin kurucu ortakları arasında yer aldı. 2019 yılı itibariyle yarışma ve ekoloji konularında yüksek lisans tezini sürdürmekte ve Haliç Üniversitesi bünyesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Ceren YILDIRIM YARGICI , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör.Ceren YILDIRIM YARGICI(Yarı Zamanlı)cerenyildirim@halic.edu.trMimarlık eğitimini 2016 yılında Beykent Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık Tarihi Yüksek Lisans programına devam etmiştir. Lisans kademesinde Sassari Üniversitesi’nde, lisansüstü kademesinde de Campania Üniversitesi’nde öğrenci değişim programı aracılığı ile eğitim almıştır. 2020 yılında ‘Sinema ve Mimarlık İlişkisinin Fellini Filmleri Üzerinden İncelenmesi’ başlıklı yüksek lisans tezini tamamlamıştır. Çalışmalarına Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi ve Teorisi Doktora programında devam etmektedir.
-
-
- Şuayip YELTAN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Şuayip YELTAN(Yarı Zamanlı)suayipyeltan@halic.edu.tr1981 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar özel sektörde, ülkemizin önemli tasarım şirketlerinde, proje koordinatörü ve yönetici olarak görev aldı. 1996’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde dersler vererek akademik hayatına başladı. 2000 yılından bu yana Haliç Üniversitesi’nde, Mimarlık Fakültesi ve İç Mekan Tasarımı Programı’nda, öncelikle “Teknik Resim, Perspektif ve Proje” dersleri olmak üzere tasarım derslerinde görev almaktadır.
-
-
- Seda ERDOĞAN , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör.Seda ERDOĞAN(Yarı Zamanlı)sedaerdogan@halic.edu.trÖğretim Görevlisi Seda ERDOĞAN, 2014 yılında Beykent Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun olmuştur. 2017 yılında Beykent Üniversitesi Mimarlık bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı üniversitede 2019 yılında doktoraya başlamış olup şu an mimarlık bölümünde tez aşamasındadır. 8 yıldır ideCAD mimari yazılım programı üreten bir firmada programın eğitimini vermekle birlikte, Ar-Ge ve teknik destek departmanında yüksek mimar olarak görev yapmaktadır. 2018 yılında öğretim görevlisi olarak göreve başladığı Şişli Meslek Yüksekokulu’nda Bilgisayar Destekli Çizim I-II, Basit Üç Boyutlu Modelleme Tekniklerine Giriş, Sunum Teknikleri, İdeCAD, Konut Kültürü ve Tasarımı derslerini vermektedir. Aynı zamanda 2020 yılından beri öğretim görevlisi olduğu kurumda İç Mekan Tasarımı Bölümünde program başkanlığı görevini sürdürmektedir.
-
-
- Begüm Nazlı ERAP , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Begüm Nazlı, lise eğitimini İstanbul’da sinema bölümü- grafik animasyon eğitimi üzerine tamamlamış, son senesinde yaklaşık bir sene boyunca yarı zamanlı olarak bir ajansa sinema, prodüksiyon ve reklam sektöründe çalışma deneyimi edinmiştir. Lisans derecesini 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümünden birincilikle mezun olarak tamamlamış, lisans yıllarında kurduğu IT ve tasarım ajansı ile iş hayatını marka tasarım danışmanlığı ve kullanıcı arayüzü tasarımı alanlarında devam ettirmiştir. Bu sırada Avrupa ülkeleri ve Amerika’da kısa dönem çeşitli mesleki ve meslek dışı yurtdışı deneyimlerinde bulunmuştur. 2022 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve birden fazla uluslararası sempozyuma katılım ve makale yayınlarını gerçekleştirmiştir. Tasarımı disiplinlerarası boyutta ele alırken mekân ve dijital ortamların kesişimleri üzerine akademik alanda çalışmalarını sürdürmektedir. Sektörde aktif olarak tasarıma kullanıcı deneyimi kavramı üzerinden yaklaşan bir ilke ile çalışmalarını İstanbul ve Avrupa menşeli uluslararası firmalara danışmanlık ve tasarım hizmetini kendi firması üzerinden devam ettirmektedir. 2022 Güz yılı itibariyle Haliç Üniversitesi’nde kendi tezinden kurguladığı tasarım dersi başta olmak üzere iç mimarlıkta disiplinlerarası bir yaklaşımla çeşitli tasarım derslerini, ders saat kapsamında vermektedir.
-
-
- Güneş ÖZMEN , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör.Güneş ÖZMEN(Yarı Zamanlı)gunesozmenaritoprak@halic.edu.tr2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimini “Peysaj Soyutlamalarında Figürün Kullanımı” adlı tez konusuyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünde bitirmiştir. Lisans eğitimiyle başladığı fresk eğitimine İtalya Bergamo’da sanatçı Gioela Suardi atölyesinde devam etmiştir. Eğitim hayatının ardından çeşitli özel kurumlarda fresk ve duvar resmi çalışmaları gerçekleştirmiştir. 2008 yılında kurulumundan itibaren Ormo Sanat Galerisi yöneticiliğini üstlenmiş, aynı zamanda bu dönem içerisinde Nako El Örgü İplikleri firmasında renk ve fuar-ürün danışmanlığı yapmıştır. Sanatçı mezuniyetinden itibaren kendi sanat atölyesinde sanat çalışmalarına ara vermeden devam etmiş; büyük mimari projelerde eserlerinin yer almasının yanı sıra, yurt içi ve yurt dışı birçok kişisel ve karma sergide eserleri yer almıştır. 2020 yılından itibaren Gedik Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde saat ücretli öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır. 2022 yılından itibaren de Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde saat ücretli öğretim elemanı olarak göreve başlamıştır.
-
-
- Pınar PARTANAZ , Öğr. Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr. Gör.Pınar PARTANAZ(Yarı Zamanlı)pinarpartanaz@halic.edu.tr1981 İstanbul doğumlu. 1999’da İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni bitirdi, 2003 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden ikincilikle mezun oldu, 2007 yılında “Resim Sanatında 19. Yüzyılın Sonundan Günümüze Portre” konulu eser metni ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı’ndan Yüksek Lisans diplomasını aldı. 2016’da Marmara Atatürk Eğitim Fakültesi’nde pedagojik formasyon eğitimi almıştır. İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde öğretim görevliliğini sürdürmektedir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sanatta Yeterlilik programına devam etmektedir. İstanbul’da kişisel sergiler açtı. Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli karma sergiler, fuarlar, sempozyumlara katıldı. İstanbul’da resim çalışmalarını sürdürmektedir.
-
-
- Fatma Oya TANSEL , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Fatma Oya TANSEL(Yarı Zamanlı)foyatansel@hotmail.comAnkara’da doğdum. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdim. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden yüksek lisans derecesi ile mezun oldum. Güzel Sanatlar Liselerinde öğretmenlik ve bölüm başkalığı görevlerinde bulundum. Üniversitelerde dersler verdim. Halen koordinatörlüğünü yaptığım sergiler, söyleşiler, workshoplar , dersler yapan alternatif sanat mekanı Açık Alan’ı kurdum. 2004 yılından bu yana da Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde ders saat ücretli öğretim elemanı olarak görev yapmaktayım.
-
-
- Umur ÖZBEK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Umur ÖZBEK(Yarı Zamanlı)umurozbek@hotmail.comUmur ÖZBEK, 2011 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini 2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Fiziği Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarına 2016 yılında başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde devam etmektedir. 2011-2016 yıllarında özel sektörde farklı unvanlar (mimarlık, akustik danışmanlık ve taahhüt işleri) altında çalışmıştır. İş hayatına 2016 yılından itibaren kurucusu olduğu ofisinde devam etmektedir. 2019 sonbaharından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde verdiği dersler ile akademik yaşama başlamıştır. Mimarlar Odası üyesidir.
-
-
- Hasan GÖKBORA , Öğr.Gör. , (Yarı-Zamanlı)
-
-
-
Hasan Gökbora 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden ve 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarımda Bilişim yüksek lisans programından mezun oldu. 2018 – 2021 yılları arasında İstanbul Okan Üniversitesi’nde temel tasarım, mimari tasarım, hesaplamalı ve parametrik tasarım ile ilgili dersler verdi. Araştırmalarında farklı dijital arayüzlerin potansiyelleri, tasarım pratiğine etkisi, beden ve mekan ilişkilerine odaklanıyor. Aynı zamanda 2015 yılından beri profesyonel olarak yoga ile ilgileniyor.
-
-
- Ferdağ GÖÇEK KARABEY , Akademik Uzman , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Akademik UzmanFerdağ GÖÇEK KARABEY(Yarı Zamanlı)evrenferdaggocekkara@halic.edu.trFerdağ Göçek Karabey, 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezun oldu. Bu süreçte değişim programı ile 1 yıl Belçika’da bulundu. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi yüksek lisans programına başlayarak, “1960-2015 Yılları Arasında Pop Sanatı’nın Mimarideki Yansımaları” başlıklı bir tez yayınladı ve 2015 yılında mezun oldu. Bu süreçte çeşitli ofislerde yurtiçi ve yurtdışında, görsel düzenleme, şantiye sorumlusu, tasarımcı, proje koordinatörü gibi görevler aldı. 2016 yılı itibari ile profesyonel çalışmalarını bağımsız olarak sürdürürken, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi doktora programına devam etmektedir.
-
-