Akademik Kadro
- Füsun SEÇER KARİPTAŞ , Prof.Dr. , Bölüm Başkanı
-
-
-
Prof.Dr.Füsun SEÇER KARİPTAŞBölüm BaşkanıMimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Yine aynı üniversitede, Restorasyon Ana Bilim Dalı’nda başladığı Yüksek Lisans çalışmasını 2002 yılında tamamlayarak “Yüksek Mimar” oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İç Mimarlık Anabilim Dalı’nda başladığı sanatta yeterlik ve doktora programlarını tamamlayarak “Doktor” ünvanını aldı. 2000 yılında Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2006 yılında “Yardımcı Doçent” oldu. 2013 yılında Üniversiteler Arası Kurul tarafından yapılan Doçentlik Sınavını “Mimarlık Temel Alanından” geçerek “Doçent” ünvanını aldı. 2018 yılında da Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde “Profesör” olarak atandı. İç mimarlık bölümünün kurulduğu andan beri bölümün içinde aktif olarak yer alarak, birçok lisans ve yüksek lisans dersinin yürütücülüğünü yaptı. Araştırma alanları arasında iç mimari tasarım, sürdürülebilirlik ve endüstri mirasının yeniden işlevlendirilmesi konuları yer almaktadır. Bu konularda birçok makalesi, bildirisi ve kitap bölümü bulunmaktadır. Ayrıca uluslararası yarışmalarda kazandığı ödülleri ve yarışma, sempozyum, kongre jüri üyelikleri vardır. Prof.Dr. Füsun Seçer Kariptaş, halen Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, İç Mimarlık Bölüm Başkanı ve İç Mimarlık Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca Lisansüstü Enstitüsü Yönetim Kurulu ve Akademik Faaliyetleri Değerlendirme Komisyonu üyelikleri, Haliç Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi yazı işleri müdürlüğü görevi bulunmaktadır.
-
-
- Sariye Selhan YALÇIN USAL , Doç.Dr.
-
-
-
Doç.Dr.Sariye Selhan YALÇIN USAL2005 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde İç Mimarlık alanında Sanatta Yeterlik Tezini tamamladı. 2015 yılında Mimarlık, Tasarım, Planlama Temel Alanında Doçent unvanı aldı. Halen, Haliç Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanlığı yapmaktadır. Araştırma alanları arasında tasarımın ve mekânın tüketimi, evrensel tasarım, iç mimarlık eğitimi ve kapalı yerleşmeler yer almaktadır. Usal, bu alanlarda pek çok bildiri, makale ve kitap içi bölüm yazmıştır.
-
-
- Nihal ULUENGİN , Doç. Dr.
-
-
-
Doç. Dr.Nihal ULUENGİN1964 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) Mimarlık Bölümüne girerek 1972 yılında mezun oldu. 1976 yılında Kadıköy Devlet Mühendislik Mimarlık Okulu Mimarlık Bölümünde asistan olarak göreve başladı. 1982 yılında Cidde, King Abdulaziz Üniversitesi’nin daveti üzerine Suudi Arabistan’a giderek aynı Üniversite’nin Hajj Araştırma Merkezi’nde 1986 yılına kadar araştırmacı mimar olarak çalıştı. 1983 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde “Osmanlı-Türk Sivil Mimarisinde Pencere Açıklıklarının Gelişimi” isimli doktora tezini tamamlayarak Restorasyon Programında Doktor ünvanı aldı. 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde tam zamanlı Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başladı. 1991 yılında Yardımcı Doçent oldu. 2003 yılında YTÜ’den emekli olarak Haliç Üniversitesi’nde, 2004 yılından itibaren hem Haliç Üniversitesi, hem de Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yarı zamanlı olarak çalışmasını sürdürdü. Doç. Dr. Nihal Uluengin uzmanlık alanı ile ilgili çeşitli bildiri ve makaleler yazmış, rölöve ve proje çalışmaları yapmıştır. Ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılmış ve bildiriler sunmuştur. Dr. Nihal Uluengin 2019 yılında Doçent oldu ve 2019-2020 öğretim yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tam zamanlı olarak çalışmaktadır.
-
-
- Sennur HİLMİOĞLU , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiSennur HİLMİOĞLULisans eğitiminde Bahçeşehir Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden 2004 yılında mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimari Tasarım Programında Tezli olarak tamamlamıştır ve 2012 yılında ‘Geleceğin Yaşlıları İçin İdeal Mekan Tasarımı’ konulu tezini vermiştir. Doktora eğitimini de İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimari Tasarım Programında tamamlayarak 2017 yılında ‘Çok Aile Konut Tasarımına Yönelik Bir Evrensel Tasarım Modeli’ içeren Doktora tezini bitirerek mezun olmuştur. Akademik görevlerinde 2011 yılından 2018 yılına kadar Haliç Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak görev almıştır. 2018 yılından bugüne kadar ise Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Eğitimi ve Akademik görevleri sırasında ise Ulusal ve Uluslararası Hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri, Uluslararası Bilimsel Toplantılarda sunduğu bildirileri ve sanatsal etkinliklere katılımı olmuştur. Evrensel Tasarım, Sürdürülebilirlik, Yapı Bilgisi, İç Mimari Proje, Uygulama Projesi, Teknik Resim ve Tasarım Geometri dersleri vermeye devam etmektedir.
-
-
- Şenay ALSAN , Doç.Dr.
-
-
-
Doç.Dr.Şenay ALSANMimar Sinan Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Tarihi Anabilim Dalı Sanat Tarihi Yüksek Lisans Programını (İngilizce) ‘Ortaköy Sarıyer Arasındaki Bazı Örneklere Dayanarak Yalların Bugünkü Durumunun Saptanması’ konulu tezi Prof. Dr. Metin Sözen ile tamamlamıştır. Doktorasını ise Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Türk Sanatı Programında yapmış olup, tez konusu ‘Türk Mimarı Süsleme Sanatlarında Mitolojik Konulu Hayvan Figürleri’ dir. Çok sayıda yürüttüğü Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik tezi vardır. İdari görevler ise; Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Üniversite Hakemli Dergi Yayın Kurul Üyeliği, Üniversite Gazetesi Yayın Editörlüğü, Kütüphane Müdürlüğü, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Grafik Tasarım Bölüm Başkanlığı, Grafik Tasarım Ana Sanat Dalı Başkanlığı’dır. Yurt içi ve yurtdışında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve semineri mevcuttur. Kongrelerde bilim kurulu üyeliği ve hakemli dergilerde hakem görevleri yer almaktadır. 2020 yılında Üniversiteler Arası Kurul’dan doçentlik ünvanını almıştır.
-
-
- Emirhan COŞKUN , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiEmirhan COŞKUNEmirhan Coşkun 1986 yılında İstanbul'da doğdu. Lisans eğitimini 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Yüksek lisans derecesini 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarımda Bilişim Lisansüstü Programında “Kullanıcı Hareketlerine Dayalı Beliren Kent Davranışı İçin Bir Model” başlıklı akıllı ortamlar, veri madenciliği ve şehir oyunları üzerine yaptığı çalışma ile aldı. 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Mimari Tasarım Bilişim Programı'nda doktorasını bitirdi. Doktora eğitiminde temel tasarım stüdyo eğitimi için bir öğrenim çerçevesi önererek “Temel Tasarım Eğitiminde Bilgisayar Oyunu Tabanlı Bir Model” başlıklı çalışmasını tamamladı. Dr. Öğretim Üyesi olarak Haliç Üniversitesi Mimari Tasarım Programında tam zamanlı katkıda bulunmaktadır. İlgi alanları arasında oyun teknolojileri, oyun motorları, oyun üretimi, eğitimde ciddi oyunlar, oyunlaştırma vb. alanlar yer almaktadır.
-
-
- Tuğba ERDİL POLAT , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiTuğba ERDİL POLATMimarlık eğitimini Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde 2006 yılında tamamladı. Yüksek Lisansını aynı kurumda 2008 yılında Mimarlık Tarihi alanında “İstanbu’un Kaybolan Mimari Kültürleri’nin İzinde: Tarihi Yarımada’da Pagan Tapınakları İçin Bir Restitüsyon Önerisi” tezimi vererek tamamladı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Tarihi Doktora Programında eğitimi sırasında, 2012-2013 yılları arasında Paris’te Ecole Nationale Supérieure d'Architecture de Paris-Belleville Üniversitesi’nde Postmodernizm ve Mimaride Tinsellik üzerinde “PhD Researcher” olarak araştırmalarını sürdürdü. 2014 yılında “Postmodern Cephe Estetiğinde Barok Bir Yöntem Olarak Teatral Anlatım İlkeleri” konulu, daha sonra Gece Kitaplığı Yayınları tarafından da kitaplaştırılan doktora tezii vererek Mimar Sinan Güzel sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 2007 yılından bu yana Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
-
-
- Büşra ÜNVER , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiBüşra ÜNVERDr. Öğr. Üyesi Büşra Ünver, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden 2008 yılında mezun olmuştur. 2012 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi İç Mekân Tasarımı programından mezun olarak yüksek lisans derecesini almıştır. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık doktora programından mezun olarak doktor unvanını kazanmıştır. 2008-2012 yılları arasında çeşitli mimari ofislerde çalışmalarını sürdürmüştür. 2012-2016 yılları arasında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. 2016 yılı itibariyle de doktor öğretim üyesi olarak görevine devam eden Büşra Ünver, lisans düzeyinde ‘Temel Tasarım Stüdyosu’, ‘Proje’, ‘Sinema ve Mekân’, ‘Bitirme Projesi’ ve ‘Tasarım ve Mekân Algısı’ derslerini, yüksek lisans düzeyinde ise ‘Proje’, ‘Sinema ve Mekân’ derslerini yürütmekte ve tez danışmanlıklarını sürdürmektedir. Akademik çalışmalarını mimarlık ve sinema ilişkisi, mekân algısı ve disiplinlerarası alanlarda sürdürmektedir.
-
-
- Banu ÖZKAZANÇ DİNÇER , Dr.Öğretim Gör.
-
-
-
Dr.Öğretim Gör.Banu ÖZKAZANÇ DİNÇERDr. Öğr. Gör. Banu Özkazanç Dinçer, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden 1999 yılında mezun olmuş, 2004 yılında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Ana Bilim Dalı, Mimarlık Tarihi ve Kuramı programından mezun olarak yüksek lisans derecesini almıştır. 1997 yılından başlayarak profesyonel kariyerini çeşitli mimari ofislerde proje mimarı, proje sorumlusu, proje yöneticisi ve firma ortağı olarak sürdürmüştür. Mimarlık pratiğinin önemli bir katmanını mimari proje yarışmaları oluşturmuş, hem bulunduğu ofislerde hem de bağımsız gruplar ile çeşitli ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına katılmış, ödüller almıştır. 2011-2014 yılları arasında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermeye başlamış, 2015 yılı itibarı ile de Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. 2020 yılında doktorasını üniversitemizde tamamlayan Banu Özkazanç Dinçer, güncel olarak “Temel Tasarım”, “Proje”, “Bitirme Projesi” ile “Mimarlık ve Kuram” derslerini yürütmektedir. Çalışma alanı olarak ise evsizlik, mevcut konut rejimi ve enformel barınma pratikleri başlıkları sıralanabilir.
-
-
- Mustafa Kemal YURTTAŞ , Dr.Öğretim Üyesi
-
-
-
Dr.Öğretim ÜyesiMustafa Kemal YURTTAŞDr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Yurttaş, 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. 2003’te Yüksek lisans derecesini aynı üniversitenin F.B.E. Mimarlık A.B.D. Bina Bilgisi Programı’ndan “Mimarlıkta Postorganik Paradigma Bağlamında Beden Mekan Hibridleşmesi” başlıklı teziyle almıştır. 2011 yılına kadar İstanbul ve Antalya’da çeşitli mimari ofislerde konut, otel, yat projelerinde çalışmıştır. 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi S.B.E. Sanat Tasarım A.S.D. Sanatta Yeterlik (Doktora) eğitimine başlamış ve beraberinde müze, sergileme tasarımı konularında kültür ofislerinde çalışmış, Okan ve Haliç Üniversitesi’nde yarı zamanlı “Müze Tasarımı”, “Portfolyo” gibi dersler vermiştir. Çağdaş sanat alanında kişisel ve karma sergilerde yer almış ve İstanbul, Ankara, Berlin, Hong Kong’ta performanslar gerçekleştirmiştir. 2019 yılında “Günümüz Çağdaş Sanatında Posthuman Beden” başlıklı teziyle Sanatta Yeterlik derecesini almış ve Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde tam zamanlı olarak çalışmaya başlamıştır. Yurttaş, halen aynı bölümde Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde “Proje”, “Bitirme Projesi”, “Temel Tasarım Stüdyosu”, “Tasarım ve Mekan Algısı” derslerini vermeye ve çağdaş sanat alanında çalışmaya devam ediyor.
-
-
- Seda ÖZTEKİN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Seda ÖZTEKİNÖğretim Görevlisi Seda Öztekin, 2008 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümünde Yüksek lisansını tamamlamıştır. 2007 -2013 yıllarını kapsayan dönemde özel sektörde mimar ve restorasyon uzmanı yüksek mimar olarak çalışmıştır. 2013 yılında ortağı olduğu AS Mimarlık ve Restorasyon Ofisi adı altında mimari proje ile rölöve-restitüsyon ve restorasyon projeleri yapmıştır. 2015 yılında doktoraya başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nde tez aşamasında olup, aynı yıldan günümüze öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2015- 2019 yılları arası öğretim görevlisi olarak çalıştığı Şişli Meslek Yüksekokulu’nda İç Mekan Tasarımı Programı kurucu kadrosunda yer almış, ardından Mimari Restorasyon Programında program başkanlığı görevini sürdürmüştür. 2019 Kasım ayından bu yana kadrosunda olduğu Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde ‘Teknik Resim ve Tasarı Geometri 1-2’, ‘Detay Bilgisi 1-2’, ‘Uygulama Projesi 1-2’, ‘Rölöve- Restorasyon’, ‘Temel Sanat Stüdyosu’, dersleri vermektedir. İlgi alanları; bitki yetiştiriciliği ve bahçecilik ile Hatha Yoga .
-
-
- Polat CANPOLAT , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Polat CANPOLATÖğr.Gör. Polat CANPOLAT, 2005 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Sahne Tasarımı Ana Sanat Dalı’ndan mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra devlet tiyatroları, şehir tiyatroları ve özel tiyatrolarda sahne tasarımcı olarak görev aldı. Birçok müzik klibinde, kısa metraj filmlerde, moda çekimlerinde sanat yönetmenliği yaptı. Eserleri, yedi kişisel ve onlarca ulusal ve uluslararası karma sergide yer aldı. 2018 yılı Ocak ayında Haliç Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sahne ve Dekor Tasarımı Programı’nda öğretim görevlisi olarak görev aldı. 2019 yılında İç Mekan Tasarımı Programı’na geçiş yaptı. İki yıldır İç Mekan Tasarımı Programı Başkanı olan Öğr.Gör. Polat CANPOLAT İç Mekan Tasarımı Programı’nda “Maket Yapımı”, Sergileme Tasarımı”, “Anlatım Teknikleri” derslerini, İç Mimarlık Bölümü’nde “Stand, Sergi ve Set Tasarımı” ve Konservatuvar’da “Makyaj” derslerini vermekte, sanat ve tasarım alanındaki çalışmalarına da devam etmektedir.
-
-
- Zuhal ÇOKŞENİM , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Zuhal ÇOKŞENİM1992 yılında birincilikle girdiği Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık bölümünü 1996 yılında birincilikle tamamlamıştır. Aynı yıl mezun olduğu üniversitenin İç Mimarlık bölümünde başladığı yüksek lisans eğitimine ara vererek, 2006 yılına kadar özel sektörde çeşitli iç mimarlık ofislerinde proje ve uygulama alanında çalışmıştır. 2006 yılından bugüne kadar kurucu ortağı olduğu ZT Design Office’de yurt içinde ve dışında konut, alışveriş merkezi, yaşayış ve aile eğlence merkezi projelerinin tasarım, uygulama alanında çalışmalarına aralıksız devam etmiş ve uluslararası yarışmalara katılmıştır. Yarım bıraktığı yüksek lisans eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde 2018 yılından itibaren devam etmektedir. Yarı zamanlı olarak üniversitelerin iç mimarlık bölümlerinde proje, perspektif ve mimari fotoğraf dersleri vermektedir. Öğrenci proje, mobilya tasarım yarışmalarında jüri üyeliği görevleri üstlenmiştir.
-
-
- Erdem ÇOBAN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Erdem ÇOBANÖğr. Gör. Erdem ÇOBAN Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitenin hidrolik ana bilim dalında “İklim Değişikliğinin Türkiye Genelindeki Yağış Eğilimlerine Etkisinin Araştırılması” isimli tez çalışması ile yüksek lisansını tamamlamıştır. Yine aynı üniversitede Doktora programına devam etmekte olup, tez aşamasındadır. Su yapıları, barajlar, sürdürülebilir ve temiz enerji ile optimizasyon konularında akademik çalışmalarına devam etmektedir. Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) (AutoCAD,3Ds Max ) ve programlama dilleri (Python ve MatLab) ile ilgilenmektedir. University of Trás-os-Montes and Alto Douro (UTAD) Üniversitesi’nde “Python in Hydrology” konulu atölyeye katılarak, lisansüstü öğrencilere bu konudaki deneyimlerini aktarmıştır. Kendi alanı dışında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümünü tamamlamış, Uluslar Arası İlişkiler Bölümü’nde de öğrenimine devam etmektedir. Akademik hayatı öncesinde yapı denetim ve taahhüt firmalarında, keşif, metraj, ihaleye dosya hazırlama, statik proje hesaplaması ve uygulaması görevlerinde 4 yıl boyunca çalışmıştır. Bunların yanında multi-enstrümantalist (Gitar, Bağlama, Flüt ve Trompet) olarak profesyonel müzisyenlik hayatına da devam etmektedir. Üçüncü dil olarak Fransızca öğrenmektedir.
-
-
- Onur Aziz ÖZTEKİN , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Onur Aziz ÖZTEKİNÖğretim Görevlisi Onur Aziz Öztekin, 2008 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Sahne Tasarımı Bölümünden mezun olmuştur. 2014 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde Yüksek lisansını tamamlamış ve aynı üniversitede Öğretim Görevlisi olmuştur. 2005 -2014 yıllarını kapsayan dönemde özel sektörde çeşitli alanlarda farklı unvanlar (tasarımcı, sanat yönetmeni asistanı ve sanat yönetmeni ) olarak çalışarak, bu süreçte yapmış olduğu işlerde ve katılmış olduğu yarışmalarda ödüller almıştır. 2014 yılından bu yana Sahne ve Dekor Tasarımı Programı, Grafik Tasarımı Programı ve İç Mimarlık Bölümlerinde ders vermektedir. 2018 yılında eğitim öğretime başlayan İç Mekan Tasarımı Programının kurucularındandır. Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve ilgili üniversitenin Meslek Yüksekokulu programlarında Proje, İç Mekan Tasarımı, Temel Sanat Eğitimi, Perspektif, Maket Yapım Teknikleri dersleri vermektedir. Akademik çalışmalarınını yanında sanatçı olarak yurt içi ve yurt dışında sergilere katılmış ve bir çok karma sergi düzenlemiştir. Yapmakta olduğu sporlar; Yamaç Paraşütü, Boks ve Hatha Yoga.
-
-
- Meryem YILMAZ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Meryem YILMAZ1989 yılında Trabzon’lu bir ailenin dördüncü çocuğu olarak Trabzon’da doğdum. İlköğretimi Akçaabat Merkez İlköğretim okulunda ve Ortaöğretimi de Akçaabat Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’nde tamamladım. 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden İnşaat Mühendisi unvanı ile mezun oldum. Yine aynı yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programına başladım ve Haziran 2019 tarihinde yüksek lisans programından mezun oldum. Yüksek lisans tezi kapsamında Geoteknik Bilim Dalı altında deprem ve zeminlerin iyileştirilmesi üzerine çalışma yaparak eğitimimi tamamladım. 2012- 2017 yılları arasında özel sektörde İnşaat Mühendisi olarak çalıştım. 2018 yılı Ocak ayı itibariyle Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktayım. 2012 yılından bu yana Türkiye İnşaat Mühendisleri Odasına (İMO) üyeyim. Yabancı dil olarak İngilizce bilmekteyim.
-
-
- Can ERİBOL , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Can ERİBOLCan Eribol, 1994 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Altınbaş Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun oldu. 2018 yılında, aynı üniversitesinin Mimarlık çift anadal programından mezun olmuştur. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli mimarlık ofislerinde ve projelerde iç mimar olarak görev aldı. 2018 yılında başladığı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans eğitimini, “Kamusal alanlar ve Geçiş Mekânları” hakkındaki tezi üzerinde çalışmalarına devam ederek sürdürmektedir. 2019 yılında bünyesine katıldığı Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde, araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etmektedir.
-
-
- Burçe KARADAĞ , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Burçe KARADAĞBurçe Karadağ Rhode Island School of Design Güzel Sanatlar Fakültesinden 2013 yılında, Mimarlık Fakültesinden 2014 yılında mezun olmuştur. Lisans mezuniyetinin ardından mimarlık ofisinde çalışmıştır. 2017 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programında yüksek lisans öğrenimine başlamıştır ve tez teslim aşamasındadır. 2019 yılından itibaren Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Arda KARABURÇAK , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Arda KARABURÇAKArda Karaburçak 2014 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Lisansını tamamladıktan sonra Future Anecdotes İstanbul’da çeşitli sergi tasarımı projelerinde çalışmıştır. 2015 – 2017 yılları arasında Van Abbemuseum (Eindhoven), Thomas Dane Gallery (Londra), ar/ge Kunst (Bozan) gibi sanat mekanları için üretilen projelerin tasarım ve uygulama aşamalarında yer almıştır. 2016’da Dünya Küçük Maket Atölyesi (Dukulab)’de proje yürütücülüğü yaptıktan sonra İstanbul Bilgi Üniversitesinde Mimarlık Tarihi, Teorisi ve Eleştirisi (Tezli) yüksek lisans programına başlamıştır. 2019 yılında Doç. Dr. Can Altay’ın danışmanlığında yazdığı Mimarlıkta Kullanıcının Özgürleşmesi: Kullanıcılık Kavramı Bağlamında Bir Okuma başlıklı tezini teslim ederek yüksek lisansını tamamlamıştır. Ekim 2017’den beri Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmakta ve Temel Tasarim Stüdyosu, Proje ve Mekan ve Ses Çalışmaları derslerinde görev almaktadır.
-
-
- Selin ERDEMİRCİ , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Selin ERDEMİRCİArş. Gör. Selin Erdemirci, 2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden, 2019 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 2015 – 2018 yılları arasında Erginoğlu Çalışlar Mimarlık Ofisinde mimar olarak çalışmıştır. 2018 yılından itibaren Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Araştırmalarında tekinsizlik kavramı, avangard kuramı, psikocoğrafya, spekülatif temsil / haritalama, kolaj ve mekânın deneyim ile yeniden üretimi üzerine odaklanmaktadır.
-
-
- Burak ÇIKIRIKÇI , Arş.Gör.
-
-
-
Arş.Gör.Burak ÇIKIRIKÇIBurak Çıkırıkçı, 1992 yılında Tekirdağ’da doğdu. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı. Aynı dönemde mimari tasarım yarışmalarına ilgi duyarak çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı. 2017 yılında yarışma odaklı bir tasarım ofisinin kurucu ortakları arasında yer aldı. 2019 yılı itibariyle yarışma ve ekoloji konularında yüksek lisans tezini sürdürmekte ve Haliç Üniversitesi bünyesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Gamze ERDİNÇ ONURLU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Gamze ERDİNÇ ONURLU(Yarı Zamanlı)
-
-
- Tuğçe ERİNÇ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Tuğçe ERİNÇ(Yarı Zamanlı)Öğr. Gör. Tuğçe Erinç, 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. 2010-2011 yılları arasında Unıversıta Dı Camerıno Üniversitesi Ürün Tasarımı Bölümünde Erasmus yapmıştır. 2014 – 2015 yılları arasında Oğuz Bayazit Mimarlık Ofisinde, 2017 – 2018 yılları arasında KRN Mimarlık Ofisinde, 2019’dan itibaren de 2bdezigned Mimarlık Ofisinde iç mimar olarak çalışmıştır. 2020 yılından itibaren Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Umay YILMAZ ARER , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Umay YILMAZ ARER(Yarı Zamanlı)Sanat eğitimine lise öğrenimini aldığı, Bursa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde başladı. 1997 yılında çeşitli karma sergilere katıldı. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünü dereceyle kazandı. 2002 senesinde üniversiteden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında “Eskişehir Şehir Tiyatrolarında” kostüm dekor tasarımcılığı yaptı. Mezuniyeti sonrası kısa dönem çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra kendi firmasını kurdu. 2013 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. 2017 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde Proje – Malzeme derslerini vermeye başladı. Halen Show Tv– Kanal 360 gibi ulusal kanallarda olmak üzere dekor çalışmalarına ve iç mimarlık çalışmalarına devam etmektedir.
-
-
- Şuayip YELTAN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Şuayip YELTAN(Yarı Zamanlı)1981 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar özel sektörde, ülkemizin önemli tasarım şirketlerinde, proje koordinatörü ve yönetici olarak görev aldı. 1996’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde dersler vererek akademik hayatına başladı. 2000 yılından bu yana Haliç Üniversitesi’nde, Mimarlık Fakültesi ve İç Mekan Tasarımı Programı’nda, öncelikle “Teknik Resim, Perspektif ve Proje” dersleri olmak üzere tasarım derslerinde görev almaktadır.
-
-
- Habibe Didem SUNAN , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Habibe Didem SUNAN(Yarı Zamanlı)İstanbul’da doğan H.Didem Sunan, 1995 Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde lisans eğitiminden mezun olmuş; 2007 yılında “Tarihi Gelişim İçinde Darphane-i Amire Yapıları ve Damga Matbaası’nın Mimari Analizi ve Değerlendirilmesi” konulu tez çalışması ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rölöve-Restorasyon Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Mimarlık çalışmalarına henüz öğrenciyken İ.Uran Badur İnşaat ve Planlama Ltd. Şti.’de başlayan Sunan, mezun olduktan sonra aynı firmada kariyerine devam etmiştir. Bir dönem Mehmet Konuralp mimarlık ofisinde de çalışmıştır. Halen, 2013 yılında kendi kurduğu PASA Mimarlık Restorasyon firması bünyesinde kültür varlığı koruma projesi çalışmalarına devam etmektedir. Meslek hayatında özellikle birinci derecede korunması gereken kültür varlığı projeleri konusunda uzmanlaşmış; Topkapı Sarayı, Patara Antik Kenti, Rumeli Feneri, Rüstem Paşa Medresesi’nde yaptığı çalışmaların yanısıra muhtelif cami, türbe, hastane, okul ve ahşap konut yapılarına ait koruma projeleri hazırlamıştır. 2016 yılından itibaren profesyonel hayattaki tecrübelerini eğitim hayatına aktarmaya başlamış olup, 2017 yılından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümlerinde mimari proje ve rölöve alanlarında ders vermektedir.
-
-
- Mehmet Berk BOSTANCI , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Mehmet Berk BOSTANCI(Yarı Zamanlı)Mehmet Berk Bostancı 2015 yılında Mımar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından mimarlık ofislerinde çalışmış ve IAAC Barcelona’da eğitimini sürdürerek 2017 yılında Etkileşim Tasarımı yüksek lisans programını tamamlamıştır. Mezuniyetinin ardından IAAC bünyesinde eğitimci olarak devam etmiş, yaratıcı teknolojiler ve etkileşim üzerine odaklanarak İspanya, Avustralya, Estonya gibi ülkelerde ürettiği enstalasyonlarla festival ve bienallere katılmıştır. 2020 yılında katıldığı Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak yaratıcı teknolojiler ve programlar üzerine eğitim vermeye devam etmektedir
-
-
- Umur ÖZBEK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Umur ÖZBEK(Yarı Zamanlı)Umur ÖZBEK, 2011 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Yüksek Lisans eğitimini 2015 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı Fiziği Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora çalışmalarına 2016 yılında başladığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde devam etmektedir. 2011-2016 yıllarında özel sektörde farklı unvanlar (mimarlık, akustik danışmanlık ve taahhüt işleri) altında çalışmıştır. İş hayatına 2016 yılından itibaren kurucusu olduğu ofisinde devam etmektedir. 2019 sonbaharından itibaren Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde verdiği dersler ile akademik yaşama başlamıştır. Mimarlar Odası üyesidir.
-
-
- Kadir Burak ATA , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Kadir Burak ATA(Yarı Zamanlı)1989'da İstanbul'da doğdum. 2003 yılında İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'ne girdim. D ört sene boyunca yoğun bir akademik resim eğitimi aldım. Rönesans, barok, klasisizm, empresyonizm gibi dönemlere ait bir çok resmin desen röprodüksiyonlarını yaptım. Bunun yanında hocalarımın teşvikiyle modern ve çağdaş sanat hakkında okumalar yaptım. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü'ne girdim. İlk özgün resim denemelerime ikinci yılımın sonlarında başladım. 2010 yılında Erasmus öğrenci değişim programıyla Accademia di Belle Arti di Bologna'ya kabul edildim. Floransa, Venedik, Roma, Paris, Madrid ve Barcelona'da bulundum, klasik, modern ve çağdaş sanat eserleri üzerine araştırmalar yaptım. 2011-2015 yılları arasında heykeltraş Seçkin Pirim ile çalıştım. 2011 yılında Saatchi Gallery London'da düzenlenen kişisel sergisi için İstanbul'daki atölyesinde çalışmalarına teknik destek verdim ve Londra'da sergi kurulumuna katıldım. 2011 yılında sanat eğitmenliğine başladım. Özel derslerin haricinde Mimar Sinan Resim Heykel Müzeleri Derneği'nde altı sene resim eğitmenliği yaptım. 2013 yılında katıldığım ilk sergi olan ''First Viewing'' ile profesyonel sanat kariyerime başladım. 2014 yılında bir önceki sene kurulmuş olan Signs of Time sanatçı insiyatifine dahil oldum. Aynı sene grubun altı sanatçısı ile Adahan İstanbul Galeri'de bağımsız bir grup sergisi düzenledik. Açılış kokteylinden, mekanın tutulmasına, eserlerin nakliyesinden tasarlatıp basımını gerçekleştirdiğimiz sergi kitabına kadar sürecin her aşamasını sponsorluklar ile bağımsız biçimde organize ettik. Sharjah Bienali İstanbul ayağı katılımı, Contemporary İstanbul katılımları ve çeşitli grup sergileriyle birlikteliğimize devam ettik. Kişisel kariyerime 2019 yılına dek katıldığım karma sergilerle devam ettim. 2019 yılında Öktem Aykut ilk kişisel sergime ev sahipliği yaptı. Son iki yıl içindeki üretimlerimin yer aldığı sergi otobiyografik bir çerçevede günlük hayatın bir sanatçının hayatındaki işaretlerin peşinden koşarken sporlaşan gündelik sorunsalların mekanları biçimlendirdiği ve boşluğu mimari bir olguya dönüştürdüğü kompozisyonlar içinde bir hikaye dizisi oluşturmayı amaçlıyor. 2019 yılında AIR Frosterus Artist Residency programından kabul aldım ve yine bir ressam olan Ecem Yüksel ile bir ay Karsamaki'de bu program dahilinde çalışmalarımızı sürdürdük. Fin klasik sanatı ve çağdaş sanatı üzerine araştırmalar yaptık. Sürecin sonunda üretimlerimizi sergilediğimiz Nahkuri Art Center Karsamaki'de düzenlenen bir sergiye katıldık. 2019 yılının başında Haliç Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladım. Hala İç Mimarlık ve Endüstriyel Tasarım bölümlerinde dersler vermeyi sürdürüyorum. Çalışmalarıma İstanbul'daki atölyemde devam ediyorum.
-
-
- Ayşe Nilüfer AĞAÇCI , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Ayşe Nilüfer AĞAÇCI(Yarı Zamanlı)1965, İstanbul doğumludur. 1982, İstanbul Kız Lisesi mezunudur. Aynı yıl girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi- Mimarlık Bölümü’nden İstanbul Süleymaniye Bölgesi Sit Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi başlıklı çalışması ile 1988 yılında Yüksek Lisans derecesi ile mezun olmuştur. 1986 yılından beri farklı kurumlarda ve serbest olarak özellikle Kentsel Dönüşüm projeleri, Tarihi yapılar, Turizm yapıları, Sağlık yapıları, Spor yapıları, Alışveriş Merkezleri, Eğitim yapıları, Endüstri yapıları ve Konut yapıları üzerine mimari ve iç mimari projeleri tasarlamış ve uygulamıştır. Tüm deneyimlerini, 2007 yılından beri farklı öğretim kurumlarında; Tasarım, Proje, Detay, Yapı ve Uygulama projesi dersleri ile genç kuşaklara aktarmaya devam etmektedir. Ara verdiği Doktora çalışmalarına 2017 yılında tekrar başlamış olup, halen 2005 yılında kurmuş olduğu kurumda, mimari tasarım, uygulama ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. 2018 yılından beri Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ile 2012 yılından beri İstanbul Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Tuğba CESTEL , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Tuğba CESTEL(Yarı Zamanlı)Tuğba Cestel, 1981 yılında Almanya’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. 2008 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 2020 yılında Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık bölümünde “Mimarlığın Genişletilmiş Sahası: 1960 Sonrasında Sanatın İkonik Mimarlığa Etkisi” başlıklı tezini tamamlayarak yüksek lisans derecesini aldı. 2005-2015 yılları arasında İstanbul’da bulunan mimari ofislerde (Tabanlıoğlu Mimarlık, Tago Architects, Evrenol Mimarlık…) çalıştı. Çeşitli ölçeklerdeki mimari projelerin tasarım, uygulama, detay ve şantiye koordinatörlüğü aşamalarında yer aldı. 2017 Güz döneminden bu yana Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde ders saat ücretli öğretim görevlisi olarak proje, uygulama, detay ve bilgisayar destekli tasarım dersleri, 2020 Bahar döneminden itibaren İstinye Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Ders Saat Ücretli Öğretim Görevlisi olarak proje dersleri vermektedir.
-
-
- Yasemin HACIKURA , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Yasemin HACIKURA(Yarı Zamanlı)Yük. Mimar Yasemin Hacıkura, 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden, 2010 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programından mezun olmuştur. 2010-2019 yılları arasında Erginoğlu Çalışlar Mimarlık Ofisinde mimar olarak çalışmıştır. Kurucu ortağı olduğu A! Ne Hoş Kağıt Buket ve Dekor firmasında tasarım çalışmalarını devam ettirmektedir. Günlük yaşantımızda karşımıza çıkan malzemeleri kullanarak yeni ve farklı nesneler yaratma amacıyla yola çıkılmış bu markanın altında, çocukluktan gelen bir içgüdü ya da mimarlık eğitiminden kalan bir alışkanlıkla, öncelikle olarak kağıt ile çalışmalarına ediyor.
-
-
- Fatma Oya TANSEL , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Fatma Oya TANSEL(Yarı Zamanlı)Ankara’da doğdum. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’ne girdim. Mimar Sinan Üniversitesi Resim Bölümü’nden yüksek lisans derecesi ile mezun oldum. Güzel Sanatlar Liselerinde öğretmenlik ve bölüm başkalığı görevlerinde bulundum. Üniversitelerde dersler verdim. Halen koordinatörlüğünü yaptığım sergiler, söyleşiler, workshoplar , dersler yapan alternatif sanat mekanı Açık Alan’ı kurdum. 2004 yılından bu yana da Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde ders saat ücretli öğretim elemanı olarak görev yapmaktayım.
-
-
- Çağlar YILMAZ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Çağlar YILMAZ(Yarı Zamanlı)1989 yılında İstanbul’da doğdu. 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. PAB Mimari Tasarım ile birlikte Gökçeada Lise Kampüsü, MEB Muğla - Milas Eğitim Kampüsü gibi çeşitli ödüllü projelerde çalıştı. 2018 yılında "Gerilim ve Refleks Alanı Olarak Kamusal Mekan Tasarımı" başlıklı tezini tamamlayarak İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım yüksek lisans programından mezun oldu. Katıldığı ve ödül kazandığı yarışmalar arasında PAÜ Mimarlık Fakültesi, Bornova Belediyesi Yeni Hizmet Binası, LIXIL Uluslararası Üniversiteler Tasarım Yarışması, Gelibolu Yeni Şehitlik Tasarımları, Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması gibi yarışmalar bulunmaktadır. Haliç Üniversitesi ve Mef Üniversitesi bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Deniz ÜNER , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Deniz ÜNER(Yarı Zamanlı)Deniz Üner 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimini Aalto Üniversitesi Mobilya Tasarımı Bölümünde 2013 yılında tamamlamıştır. Yurtiçi ve yurtdışında mobilya tasarımı ile ilgili çeşitli sergilerde yer almıştır. 2014 yılından itibaren Ozon Design’da ürün tasarımcısı ve tasarım yöneticisi olarak çalışmaktadır. Haliç Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Deniz Üner, Mobilya Tasarımı I ve II, Yaratıcı Düşünce ve Tasarım, Portfolyo dersleri vermiştir.
-
-